15 Temmuz 2014 Salı

Tiramisu


MALZEMELER

4 adet yumurta
 4 kahve fincanı un
4 kahve fincanı toz şeker
 2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu

 keki ıslatmak için 
1 su bardağı ılık su
  1 çorba kaşığı toz şeker

KREMASI İÇİN
½ lt süt 
3 çorba kaşığı un
 ½ su bardağı toz şeker
 ½ paket labne peyniri

TARİF
Bir kaba yumurtaları kırın. Üzerine toz şekeri ekleyip köpürünceye kadar çırpın.  Sonra elediğiniz un, kakao, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Yuvarlak bir kabı önce yağlayın. Daha sonra un ve toz şeker serptikten sonra hamuru dökün. 150 derecelik fırında yaklaşık 40-50 dk pişirin. 
Krema için de peynir hariç tüm malzemeleri tencereye aktarın. İyice karıştırdıktan sonra ocağın altını yakın. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra unun kokusu çıkması için 3-4 dk daha pişirin. Soğuduktan sonra Labne peynirinizi kremaya ekleyip iyice karıştırın.Pişen kekiniz ılıdıktan sonra ikiye ayırın. 1 su bardağı ılık su ile hazırlanmış şeker ile kekinizin her iki tarafını da ıslatın.  Kremanızın yarısını kekin 1. katına sürün.2 katı da kekin üzerine koyup kalan kremayı buraya sürün.  Üzerine kakao serptikten sonra buzdolabında 1 gece bekletin.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder