23 Temmuz 2013 Salı

MANTI























MALZEMELER
HAMURU ÎÇÎN
2 Yumurta
Yarım çay barda ÎÇÎN
2 Yumurta
Yarım çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
2 Su bardağı un


ÎÇ MALZEMELER
250 gr kıyma
1 Orta boy soğan
Maydanoz
Karabiber, tuz


SOSU IÇIN
1 Yemek Kaşığı Tereyağ
Ayçiçek yağı
Salça
Pulbiber

Yoğurt

TARÎFÎ
Yumurta, süt ve tuzu bir yoğurma kabına alıp karıştırın. Üzerine unu ilave edip yoğurun. Hamuru 20 dk. dinlendirin.  
Bu sırada iç malzemeyi hazırlayın. Rendelenmiş soğanı, doğranmış maydanozları, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun ve bir kenara ayırın. 
Hamuru açacağınız zeminin üzerine biraz un serpip hamuru koyun ve hamurun da üzerine biraz un serpin.
Kalınca bir yufka açıp, yufkayı küçük karelere kesin.
Her kareye hazırladığımız harçtan biraz koyun ve dört köşeyi karşılıklı birleştirin. Unladığınız tepsiye hazırladığınız mantıları dizin.
Bir tencereye su koyun ve kaynatın. Kaynattıktan sonra tuzunu ilave edin. Mantılar suya bırakılır ve haşlanır.
SOSU
Tavaya bir kaşık tereyağ konulup eritilir. Bir kaç damla da ayçiçek yağı eklenir. Eriyen yağa bir kaşık salça ve biraz pul biber eklenir. Ve iyice pişirilir.
Servis tabağına önce mantılar alınır. Üzerine çırpılmış yoğurt ilave edilir. En üstüne de sosu gezdirilip servis edilir.
AFIYET OLSUN...

Bu tarifimi Ramazan etkinliğine yolluyor, Hayırlı Ramazanlar diliyorum....


1 yorum:

  1. Merhaba canımm, çok teşekkürler mantı için, ellerine sağlık, yine bekliyorum, selamlar :)
    http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2013/07/mant.html

    YanıtlaSil