11 Temmuz 2013 Perşembe

Manisa Kebabı/ Bohça Kebabı


MALZEMELER
KREP İçin
2 Yumurta
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
yarım paket k.tozu
ay çiçek yağı
İç Harç
kaşar
2 adet domates
3 adet tavuk butu
5-6 adet biber
6-7 adet mantar

TARİF
ilk önce manisa kebabının içini hazırlıyoruz. Butlar kemiklerinden ayrılıp küp küp doğranır. Aynı şekilde domates, biber, mantar da küp küp doğranır. bir tavaya tüm malzemeler alınıp kendi suyu ile pişirilir ve soğumaya alınır.
Bir karıştırma kabına krep malzemeleri alınır ve mikserle malzemeler iyice karıştırılır. Yağladigimiz tavaya birer kepçe krep hamurundan dökülerek önlü arkalı pişirilir.
kreplerin içine tavuklu harcımızı koyup karşılıklı kenarları kapatıp katlanan kısım alta gelecek şekilde fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine birer dilim kaşar koyduktan sonra önceden ısıtılmış fırına veriyoruz. Kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun...
Bu tarifimi etkinliğin sahibi gelibolu17-midedenkalbe yolluyorum

1 yorum:

  1. Merhaba hayırlı ramazanlar, çok teşekkürler tarifiniz için ellerinize sağlık şimdi yayında http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2013/07/manisa-kebab-bohca-kebab.html gene beklerim selamlar

    YanıtlaSil