10 Nisan 2012 Salı

Güveçte Kumpir


Bu tarifimi porselendemlik çay saatine ev sahibeliği yapan paşasoframa yolluyor ve kolaylıklar diliyorum...

Malzemeler
5-6 adet patates
1 kavanoz garnitür
tereyağ
sucuk
salam
turşu
mısır 
zeytin
ketçap
mayonez
tuz
Yapılışı
Patatesleri yıkayıp haşlayın. Daha sonra soğumadan güveçlere yerleştirip. İkiye kesin ve ortasını açın. Yarım kaşık tereyağını ve tuzu iyice yedirin. Sonra içine garnitürden ekleyin, sucuk, salamını da ekleyin ve önceden ısıtılmış 230 derece fırında pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra zeytin, mısır ve kornişon turşuyuda ilave edip, ketçap ve mayonezide ekleyip servis yapın...
Afiyet olsun....


2 yorum:

  1. hoşgeldiniz bloğuma..etkinlik için ikinci evsahibimiz siz olursunuz öyleyse..Tariflerinizi de bekliyorum..sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. slm canim tarif icin cok tsk.le ellerine saglik cok güzel olmus. Yine beklerim:)

    YanıtlaSil